TibetNet

Den tibetanska exilregeringens officiella webbplats med information på engelska, tibetanska, hindi och kinesiska. Sidorna underhålls av Central Tibetan Administration i Dharamsala.


HH the Dalai Lama

Den officiella webbplatsen för Hans Helighet Dalai Lama. Den uppdateras av the Office of His Holiness the Dalai Lama i Dharamsala och innehåller information och nyheter om Dalai Lama och även uppgifter om hans aktuella program.


DharamsalaNet

Information om Dharamsala och Tibetrelaterade nyheter från Dharamsala Information Resource.


International Campaign for Tibet

International Campaign for Tibet (ICT) är en organisation i Washington som arbetar för manskliga rättigheter och självbestämmande för tibetanerna och för att skydda den tibetanska kulturen och miljön. ICT ger ut nyhetsbreven "Tibet Press Watch" och "Tibetan Environment & Development News".


Phayul.com

En intressant webbplats med nyheter om Tibet, exilsamhället, Dalai Lama och den tibetanska buddhismen. Här finns diskussionsforum och chatrum och det går också att publicera egna artiklar som kan kommenteras av andra besökare.


Tibetan Centre for Human Rights and Democracy

Tibetan Centre for Human Rights and Democracy (TCHRD) är en orgasnisation i Dharamsala i Indien som arbetar för mänskliga rättigheter i Tibet och demokrati i det tibetanska samhället.
TCHRD ger ut nyhetsbladet "Human Rights Update" var fjortonde dag.


Tibet Online

Tibet Online är en gemensam webbplats för stödgrupper för Tibet runt om i världen. Den innehåller information om Tibetfrågan ur alla aspekter såväl politiskt som kulturellt och religiöst.
Där finns många värdefulla länkar (Tibet Web Sites).


Canada Tibet Committee

Canada Tibet Committee (CTC) är en stor stödgrupp för Tibet i Canada som verkar för ökad medvetenhet om tibetanernas situation och ett slut på brotten mot mänskliga rättigheter i Tibet.
CTC ger ut ett dagligt nyhetsbrev, "World Tibet Network News", som man även kan få via e-post. Samtliga nyhetsbrev finns även arkiverade på webbplatsen.


Tibet Justice Center

Tibet Justice Center (tidigare International Committee of Lawyers for Tibet - ICLT) förespråkar självbestämmande för det tibetanska folket. Genom rättsliga åtgärder och utbildning arbetar Tibet Justice Center för mänskliga rättigheter, miljö och en fredlig lösning på Tibetfrågan. Tibet Justice Center är en ideell förening som stöds av jurister och andra intresserade personer och organisationer.


Tibetan Women´s Association

Tibetan Women´s Association (TWA) är den tibetanska kvinnoorganisationen med säte i Dharamsala i Indien och lokala avdelningar på ett 40-tal platser i Indien och andra länder.


The "GU-CHU-SUM" Movement of Tibet

En enskild organisation för före detta politiska fångar från Tibet i Dharamsala. Gu-Chu-Sum ger årligen ut skriften Tibetan Envoy som finns på hemsidan.International Tibet Independence Movement

International Tibet Independence Movement (ITIM) bildades 1995 av Dalai Lamas bror, Thubten Jigme Norbu (Takster Rinpoche) och Larry Gerstein för att uppnå självständighet för Tibet utan våld.
Tibetan Studies WWW Virtual Library

Tibetan Studies WWW Virtual Library tillhandahåller objektiv och vetenskapligt granskad information om Tibet med hjälp av resurser från Australian National University i Canberra.Tibet Awareness Site

En intressant webbplats där du kan hitta det mesta om den politiska situationen i Tibet, den tibetanska kulturen och en mängd länkar till andra platser på Internet (Internet Links to Tibet Information) Informationen sammanställs och uppdateras av Sönam Tenzin, New Zealand.