• Bokhandel

Bokhandel

Följande böcker om Tibet kan du köpa direkt från oss i Svenska Tibetkommittén och därigenom stödja vårt arbete för Tibet.

Nyinkommet – Tibetböcker på engelska

1) Tillfälligt slut! The Noodle Maker of Kalimpong, by Gyalo Thondup – 250 kr
2) Tillfälligt slut! A Fearless Heart, by Thupten Jimpa – 150 kr
3) Beyond Religion, by HH Dalai Lama – 200 kr
4) The Art of Happiness, by HH Dalai Lama och Howard C. Cutler – 150 kr
5) Freedom in Exile, by HH Dalai Lama – 150 kr 
6) My Land and my People, by HH Dalai Lama – 150 kr 

Alla priser inklusive frakt inom Sverige.

Folksagor från Tibet
av Veronica Leo

Svensk-Tibetanska Skol- och Kulturföreningen 2014
Pris: 200 kronor (varav 30 kr frakt inom Sverige)

Tibetanska  folksagor följer sagans urgamla normer: Dumbom får prinsessan och halva kungariket, grodan blir prins då förvandlingen brutits. Annat är annorlunda: Haren är modig och fräck, draken är snäll och hjälpsam och prinsessan är ovanligt försigkommen. Sagorna avspeglar Tibets buddhistiska kultur men ger samtidigt pros på en drastisk humor och fantasteri som vänder upp och ner på begreppen. Dessa femton sagor som riktar sig till alla åldrar är valda för att ge en mångsidig bildav Tibets rika tradition.  

Veronica leo, författare och bilder- bokskonstnär har tidigare publicerat en rad böcker baserade på tibetanska sagor och jataka-berättelser. Mer info om boken finns på www.folksagorfrantibet.blogspot.fi

Möten med Dalai Lama
av Katrin Goldstein-Kyaga

Dialogos Förlag 2014
Danskt band, 224 sidor
Pris: 230 kronor (varav 30 kr frakt inom Sverige)

Vad står Dalai lama för egentligen? Dalai lama är en av vår tids mest älskade och beundrade personer. Men vad är det i hans till synes enkla budskap om fred och lycka som attraherar så många? På vilket sätt skiljer det sig från tankarna i dagens stora flora av självhjälpslitteratur?

Forskarna i boken beskriver honom i hans roll som buddhist, tibetan, flykting och munk, och skärskådar hans inställning till kvinnan, sexualitet, religiös tolerans och buddhistiska grundbegrepp som lycka och medkänsla.   

I boken medverkar, förutom Katrin Goldstein-Kyaga (som också är bokens redaktör), forskarna Henrik Bohlin, Maria Borgström, Jonna Bornemark, Anders Fjällhed, Farhad Jahanmahan, Staffan Nilsson, Willy Pfändtner och Christina Rodell Olgaç.   

Tibet - Fredsstaten
av Katrin Goldstein-Kyaga

Brutus Östlings Bokförlag Symposium 2011
Häftad, 160 sidor
Pris: 210 kronor (varav 30 kr frakt inom Sverige)

Sedan Dalai Lama fick Nobels fredspris 1989 har ha blivit känd över hela världen för sin fredsfilosofi. Det var i själva verket buddhismens spridning i Tibet som bidrog till den fredskultur som sedan dominerat landet fram till Kinas invasion på 1950-talet. Trots Tibets blodiga nuthidshistoria omfattas synen på fred fortfarande av tibetanska muslimer och utövare av den förbuddhistiska bön-religionen och den fortlever även bland tibetanska flyktingar.

Tibet - fredsstaten handlar om fredsfilosofins historiska utveckling från de tibetanska kungarna till dagens Dalai lama. Genom ett omfattande forskningsarbete och inetrvjuer med ett hundratal flyktingar ger Katrin Goldstein-Kyaga oss en spännande inblick i Tibets religion, kultur, politik och samhälle. Vi får också ta del av en unik intervju med Dalai lamas bror Gyalo Thondup, en förgrundsfigur inom gerillan. Boken riktar sig både till forskare och till alla dem som intresserar sig för Tibet, buddhism, mänskliga rättigheter och fredsfrågan.

Elden under snön
av Palden Gyatso

Amaryllis Media 2008
Specialutgåva (begränsad upplaga)
Häftad, 308 sidor, Format 110 x 135 mm
Pris: 150 kronor (varav 30 kr frakt inom Sverige)

1950 invaderades Tibet av Kina och nio år senare arresterades Palden Gyatso, anklagad för att vara reaktionär efter att ha deltagit i resningen för Tibets frihet. Han utsattes för otaliga förhör och svår tortyr och han blev vittne till hur den tibetanska kulturen och religionen ödelades och hur oskyldiga tibetaner fängslades, torterades och avrättades.
Förutom att berätta för oss hur tibetanerna blir behandlade i sitt eget land kan "Elden under snön" lära oss hur man genom inre styrka och övertygelse kan klara av de mest fruktansvärda upplevelser i livet.

Tibet – min berättelse
av Jetsun Pema

Amaryllis Media 2001
Häftad, 275 sidor.
Format 135 x 213 mm
Pris: 130 kronor (varav 30 kr frakt inom Sverige)

Jetsun Pema är syster till Dalai Lama. Hon föddes 1940 och nio år gammal reste hon till Indien tillsammans med sin äldre syster. Hon fick sedan inte återse sitt hemland förrän 1980, då hon återvände till Tibet som ledare för en delegation som skulle undersöka vad som hände i landet. Det blev en oförglömlig och chockerande upplevelse.

Jetsun Pema var bara 24 år gammal när hon fick ta över ansvaret för de många tibetanska flyktingbarnen i Indien. Sedan dess har hon vigt sitt liv åt dessa barn. Hon blev den första kvinnliga ministern i den tibetanska exilregeringen, men det är främst barnen och deras utbildning i de tibetanska barnbyarna som hon vill ägna sig åt. 1995 hedrades hon med titeln "Tibets moder" av det tibetanska exilparlamentet.

Hur köper man böcker?

För att beställa en av böckerna till vänster klicka här eller på Beställ-knappen under respektive bok. Du kan också sätta in prissumman direkt på PlusGiro-konto 63 61 83-6 och notera vilken bok du vill köpa. Glöm då inte att ange din adress.

OBS: Priset inkluderar frakt inom Sverige. Vill du ha boken/böckerna skickade utomlands kan extra fraktkostnader tillkomma.

Allt överskott från bokförsäljningen går till vårt arbete för Tibet.