• Startsida

Riksdagens vänskapsgrupp

Riksdagens vänskapsgrupp för Tibet bjöd i förra veckan in Thubten Wangchen, ledamot för Tibets exilparlament, samt Golog Jigme, aktivist och politisk flykting, till ett seminarium i Riksdagshuset. STK och Tibetan Community in Sweden var på plats och kommer fortsatt att hålla riksdagsgruppen informerad om läget i Tibet.

Wangchen la fick tillfälle att berätta om situationen i Tibet, och Golog Jigme la skildrade sina upplevelser efter ha skapat filmen 'Leaving Fear Behind' och om de fängslanden och den svåra tortyr han tvingats utstå till följd av det.

Tibetkommitten vill härmed tacka riksdagsgruppen för deras mod i en tid då Kina sätter alltmer press på politiker som tar ställning för Tibet.

http://tibet.net/2017/06/a-tibet-seminar-held-in-precincts-of-the-swedish-parliament-riksdag-building/