• Startsida

Thubten Wangchen och Golog Jigme besöker Stockholm

Ven. Thubten Wangchen kommer att berätta om sitt liv och sitt vittnesmål 2013 inför Spaniens högsta domstol - Wangchen vittnade där om Kinas brott mot mänskligheten i Tibet. Wangchen är grundare och ordförande för House of Tibet i Barcelona. Han är Tibetanska exil regeringens riksdagsledamot från Europa. 

Aktivisten och frihetskämpen Golog Jigme Gyatso skapade tillsammans med Dondup Wangchen (ej besläktad med Thubten Wangchen) filmen Leaving Fear Behind inför OS i Beijing 2008. Han fängslades och torterades av kinesiska myndigheter men lever nu i exil. Golog kommer att berätta om skapandet av filmen och det som följde. Gologs föredrag på tibetanska tolkas till engelska av Thubten Wangchen.

Tid: 30e maj, 18:00
Plats: Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40, Södermalm, Stockholm