• Startsida

Dalai Lama till Tibet?

Dalai Lama bekräftade i går torsdag att informella diskussioner förs mellan hans representanter och kinesiska myndigheter om en eventuell pilgrimsfärd för HHDL till Kina. Kommentarerna kommer efter flera veckor av rykten i tidningar och på sociala medier om att det pågår reella förhandlingar om Hans Helighets återvändande till Tibet.

Det hela ska ha börjat för några veckor sedan, i samband med Xi Jinpings besök till Indien, med ett inlägg på kinesiska sina.com där en uppgörelse med Dalai Lama diskuterades i positiva ordalag. Högt uppsatta representanter för den så kallade TAR-regionen ska också ha bekräftat att förhandlingar pågick. Tibets premiärminister Lobsang Sangay varnade dock för att ha för stora förhoppningar. Även vi i STK är tveksamma – men det är onekligen en intressant utveckling. Vad tror ni?

Mer detaljerad info hittar ni på dessa sidor: www.goo.gl/lzHo4C, www.goo.gl/QWZ1zv, www.goo.gl/9DlHcl.