• Startsida

Dhondup Wangchen frisläppt

Första bilden på Dhondup Wangchen i frihet Första bilden på Dhondup Wangchen i frihet

Dhondup Wangchen, den tibetanske filmaren som ligger bakom den starka dokumentären "Leaving Fear Behind", släpptes torsdagen den 5 juni efter mer än sex år i kinesiskt fängelse. Hans fru och barn befinner sig redan i exil.

Mer info om Dhondup Wangchen och Leaving Fear Behind (som utspelar sig tiden kring olympiska spelen i Peking 2008) hittar du på www.unchain-the-truth.com. Vår hemsida har också en del information om Dhondup på svenska. Filmen Leaving Fear Behind kan du se här.

Nyligen lyckades också Golog Jigme Gyatso som hjälpte Dhondup att spela in Leaving Fear Behind ta sig till Dharamsala efter en dramatisk flykt över bergen. Mer info om Jigmes flykt från Tibet finns här och här.